Over ons

De wondere wereld van dans

Dans is heel belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Kinderen leren grote en kleine bewegingen uitvoeren, zich uitdrukken, sociaal contact leggen, hun persoonlijkheid naar voor brengen, creatief zijn, vertrouwen in zichzelf, gevoelens te uiten, zich inleven,…

Bij dansstudio ‘Step’ kunnen alle kinderen, tieners en volwassenen de wondere wereld van dans ontdekken, en dit op hun eigen ontwikkelingsniveau. Hierdoor wordt er gezorgd voor een goede basis in dans. 

De danslessen zijn onder leiding van Lise Pieck, Laurika Rosiers, Anne Ten Haaf en Anneleen Bams.
De musicallessen zijn onder leiding van Emma Velaers.

Oprichtster van Dansstudio Step

Lise Pieck

“Dans groeide uit tot een groot deel van mijn leven, een echte passie. Tot op de dag van vandaag geniet ik nog enorm van dans, in al zijn facetten. De bewegingen, vrijheid, expressie, ontspanning, uitdagingen, emoties,… Naast dans, heb ik ook een enorme liefde voor kinderen en wil mijn danspassie dan ook graag delen met hen. Ook mijn lieve teens en adults hebben intussen mijn hart gestolen.”

Opleidingen:

 • Bachelor kleuteronderwijs
 • Bachelor-na-bachelor buitengewoon onderwijs
 • Postgraduaat autisme
 • Postgraduaat instructor dans
 • Opleidingsdagen danskant
Dansjuf bij Dansstudio Step

Laurika Rosiers

De danskriebeltjes hebben mij al van kleins af aan te pakken. Ik heb reeds van verschillende dansstijlen geproefd. Met kids bezig zijn is één van mijn favoriete bezigheden. Mijn vrije dagen en vakanties worden dan ook grotendeels gevuld met kinderanimatie, babysitten en workshops geven. Ik kijk er alvast naar uit om mijn passie voor het dansen, met heel veel enthousiasme en fun door te geven aan de jongste dansertjes en teendancers.
We gaan zeker en vast samen gekke, vrolijke en leuke dansmomentjes beleven.

Opleidingen:

 • Diploma animator
 • BaSo economie en bedrijfsorganisatie
Dansjuf bij Dansstudio Step

Anneleen Bams

“Als kleine kleuter stapte ik de wondere danswereld binnen en nog steeds volg ik wekelijks dansles. Een wereld waarin muziek, beweging, ontspanning,… centraal staan en waar er zoveel te ontdekken valt. Mijn hart gaat er nog elke keer een beetje meer van zingen! Een andere wondere wereld waarin ik graag vertoef is die van het (jonge) kind en het gezin. Laat het als dansjuf nu net het beste van deze twee werelden zijn die ik met veel enthousiasme, liefde en plezier kan combineren. Ik neem je kind graag mee op ontdekkingsreis.”

Opleidingen:

 • Bachelor orthopedagogie
 • Master klinische orthopedagogie
 • Kinderpsychotherapeut i.o
Musicaljuf bij Dansstudio Step

Emma Velaers

Naast mijn danspassie, is mijn passie voor musical nog groter. De combinatie van zingen, dansen en acteren is voor mij de mooiste vorm van kunst. Ik heb een aantal jaar musical gestudeerd en geef mijn liefde en kennis nu graag door. We gaan dus niet alleen dansen, maar zeker ook zingen en toneelspelen! Ik kijk er alvast naar uit jullie mee te nemen in de wondere wereld van de musical!

Opleiding:

 • Bachelor logopedie
 • 3 jaar musicalopleiding
 • Bachelor leerkracht lager onderwijs
Dansjuf bij Dansstudio Step

Anne Ten Haaf

Anne danst al van kinds af bij Dansstudio Step en heeft ervaring in hip-hop en moderne dans. Door de jaren is het gaan kriebelen om ook dansles te geven.
Anne is ongelofelijk getalenteerd en is enorm innovatief bij het uitdenken van choreo’s. Ze neemt iedereen mee in haar dansend verhaal en werkt met heel veel emotie. Ze wil elke danser vooruit brengen, maar dit steeds op een liefdevolle manier.  Anne zal je voornamelijk zien bij de wedstrijdgroepen en de tieners.